economie

Omzet bedrijfsautobranche verder omhoog

Door ANP - 27 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – De handel in bedrijfsauto’s gaat goed. De omzet in deze branche is in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim 16 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder.

Het is het vijfde opeenvolgende kwartaal dat de omzet in de bedrijfsautobranche met meer dan 10 procent toeneemt, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De omzet in de sector heeft nu het hoogste niveau behaald sinds 2008. Bedrijven investeerden afgelopen kwartaal fors meer in bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens, bussen en bestelauto’s.

In de eerste drie maanden van 2016 werden 26.440 nieuwe bedrijfswagens verkocht, een stijging met bijna 26 procent op jaarbasis. De verkoop van tweedehands bedrijfswagens ging met ruim 4 procent omhoog tot 50.628 voertuigen.