economie

Opnieuw winstjaar voor FloraHolland

Door ANP - 19 mei 2016

AALSMEER (ANP) – Royal FloraHolland heeft vorig jaar voor het tweede jaar op rij winst behaald. Het resultaat na belastingen kwam zelfs iets hoger uit dan een jaar eerder. ’s Werelds grootste internationale handelsplatform voor bloemen en planten profiteerde van lagere personeelskosten en de verkoop van vastgoed. Ook werd er minder geïnvesteerd.

De nettowinst van FloraHolland kwam uit op 12 miljoen euro, tegen 9,6 miljoen in 2014. ,,Mensen blijven genieten van mooie bloemen en trendy planten in hun huis, tuin of op balkon”, stelt topman Lucas Vos in een toelichting. ,,Onze kwekers en hun klanten kijken over het algemeen dan ook terug op een goed jaar.”

Het jaar 2015 werd afgesloten met een verkoopplus van 1,4 procent tot ruim 4,6 miljard. Kwekers kregen gemiddeld een 0,9 procent hogere prijs voor hun bloemen en planten. Vooral met rozen, tulpen en chrysanten werden goede zaken gedaan. Ook de orchidee en de hortensia scoorden goed.