economie

‘Oud-topman VW kreeg tientallen miljoenen’

Door ANP - 29 mei 2016

BERLIJN (ANP) – Autoconcern Volkswagen heeft voormalig topman Bernd Pischetsrieder na zijn vertrek in 2006 nog vijf jaar lang een miljoenensalaris doorbetaald, waar hij maar een of twee dagen per maand voor hoefde te werken. In totaal streek hij zo’n 50 miljoen euro op voor zijn diensten als ‘adviseur’. Dat meldt het Duitse blad Welt am Sonntag, zonder zijn bronnen prijs te geven.

Pischetsrieder was van 2002 tot en met 2006 topman van het Volkswagen-concern. Daarvoor was hij tussen 1993 en 1999 de hoogste baas bij concurrent BMW. Bij beide bedrijven moest hij voortijdig het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten. Sinds hij bij Volkswagen de deur achter zich dicht trok heeft de inmiddels 68-jarige Duitser geen bestuursfuncties meer gehad, wel commissariaten an andere bijbanen.