economie

Philips en ASML gaan start-ups helpen

Door ANP - 25 mei 2016

EINDHOVEN (ANP) – Philips en ASML trekken de komende vijf jaar tijd en geld uit om tenminste twintig startende technologiebedrijven op de kaart te zetten. De bedrijven vormen samen met ABN AMRO en enkele andere partijen in de regio Brabant de Eindhoven Startup Alliance.

Met het project is volgens een zegsvrouw een ,,substantieel bedrag” gemoeid. Naast de financiële steun kunnen de start-ups profiteren van de kennis en het netwerk van de deelnemers aan de alliantie.

Voor starters met een goed idee wordt ruimte gemaakt op de hightechcampus in Eindhoven. Vervolgens worden ze ondersteund om in een halfjaar te komen tot een product dat de markt op kan.

Volgens topman Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML, dat zelf als start-up uit Philips is ontstaan, is het project een manier om ,,iets terug te geven aan de gemeenschap”. Ook hoopt hij, evenals Philips, te profiteren van de ideeën van de start-ups.