economie

Philips Lighting straalt op Damrak

Door ANP - 27 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is vrijdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen, evenals de andere Europese graadmeters. Op Beursplein 5 ging het aandeel Philips Lighting, de lichtdivisie van Philips die op eigen benen verder gaat, omhoog bij zijn beursdebuut.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 448,42 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 664,99 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs stonden vlak tot 0,3 procent in de min.

De aandelen Philips Lighting werden voor 20 euro per stuk in de markt gezet. Lighting opende de sessie op 21 euro per aandeel en stond tussentijds 6,7 procent hoger op 21,60 euro. Er is nu een kwart van het bedrijf verhandelbaar gemaakt. De komende jaren wil Philips het resterende belang van de hand doen.