economie

Piloten Air France bereid tot lange staking

Door ANP - 30 mei 2016

PARIJS (ANP) – Een meerderheid van de piloten van Air France staat in principe achter het idee om langdurig het werk neer te leggen uit protest tegen versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat heeft de vakbond SNPL maandag laten weten.

Of en wanneer precies zal worden gestaakt, blijft onduidelijk. SNPL heeft zijn achterban slechts om een mandaat gevraagd om een staking te organiseren en heeft dat gekregen. In 2014 kostte een staking van twee weken Air France zo’n half miljard euro.

Het Franse zusterbedrijf van KLM heeft grote moeite zijn personeel mee te krijgen in een nieuwe bezuinigingsoperatie die ruim anderhalf jaar terug werd aangekondigd. Bij de piloten moeten bovendien nog maatregelen worden doorgevoerd die deel uitmaken van een eerder besparingsplan, dat al vorig jaar afgerond had moeten zijn.