economie

Polderoverleg over pensioenen nog niet klaar

Door ANP - 20 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Vakbonden, werkgevers en deskundigen bij de Sociaal-Economische Raad (SER) zijn er nog steeds niet uit over hoe de overgang naar een nieuw pensioenstelsel precies bekostigd moet worden.

Volgens SER-voorzitter Mariëtte Hamer is het vorig jaar geopperde plan om werknemers een persoonlijk pensioenpotje te laten opbouwen nog steeds ,,interessant’’. Maar de dialoog over hoe het Nederlandse pensioenstelsel het beste hervormd kan worden, moet volgens haar worden voortgezet.

,,Je kan niet op een knop drukken en het pensioenstelsel is veranderd. Daar is dit onderwerp te belangrijk voor’’, aldus Hamer, die benadrukt dat de keuze uiteindelijk aan de politiek is. De SER presenteerde vrijdag een nieuwe pensioenverkenning, die een aanvulling vormt op een advies dat vorig jaar al is uitgebracht.