economie

Positief begin handel op Wall Street

Door ANP - 20 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag in de plus geopend, na de minnen een dag eerder. De zorgen over een mogelijke verhoging van de Amerikaanse rente in juni ebden weer wat weg.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 17.512 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 2051 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 4743 punten.

De producent van landbouwmachines Deere stond 3 procent lager. De bouwer van onder meer tractors heeft een lastig kwartaal achter de rug vanwege de zuinigheid bij boeren door de moeilijkheden op de agrarische markt. Het bedrijf zag afgelopen kwartaal zijn omzet en winst dalen.

Yahoo verloor bijna 3 procent na berichten dat het technologiebedrijf mogelijk minder opbrengt dan gedacht. Verizon en andere gegadigden zouden niet meer dan 2 tot 3 miljard dollar willen betalen voor de kernactiviteiten van de voormalige internetgigant.