economie

PostNL in schijnwerpers op Damrak

Door ANP - 30 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – PostNL stond maandag opnieuw in de belangstelling op de beurs in Amsterdam. De handel in het postbedrijf ging weer van start, nadat die vrijdagmiddag werd stilgelegd na berichten dat het Belgische Bpost geïnteresseerd zou zijn in een overname van zijn Nederlandse branchegenoot. Zondagavond werd gemeld dat de twee partijen geen overeenstemming hebben bereikt over een samengaan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening vlak op 450,96 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 672,34 punten. Frankfurt was licht hoger en Parijs ging 0,2 procent omlaag. Londen is gesloten voor een vrije dag.

PostNL stond bovenaan de MidKap met een winst van bijna 7 procent. Vrijdag ging het aandeel al meer dan 5 procent omhoog, voordat de handel werd stilgelegd. Ook de handel in Bpost op de beurs in Brussel werd vrijdag opgeschort. Maandag na hervatting ging Bpost 0,4 procent omlaag.