economie

PostNL komt maandag met bericht over Bpost

Door ANP - 27 mei 2016

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) – PostNL komt waarschijnlijk maandag met een persverklaring naar buiten rond de berichten dat het Belgische Bpost interesse heeft in een overname van het postbedrijf. Dat liet een woordvoerder van PostNL vrijdag weten.

Bpost zei dat maandagochtend voor het begin van de beurshandel een verklaring naar buiten komt. De Franstalige krant Le Soir meldde eerder op de dag dat Bpost een bod wil gaan doen op zijn Nederlandse branchegenoot.

De handel in het aandeel Bpost werd vrijdag stilgelegd op de beurs in Brussel in afwachting van een verklaring. Bpost is beursgenoteerd, maar nog grotendeels eigendom van de Belgische overheid. Het aandeel PostNL stond vrijdagmiddag op de beurs in Amsterdam op een winst van ruim 5 procent, voordat toezichthouder AFM de handel stil liet leggen in afwachting van een persbericht.