economie

PostNL smaakmaker op Damrak

Door ANP - 30 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – PostNL was maandag een van de weinige echte uitblinkers op een verder rustige beursdag. Het postbedrijf stond in de schijnwerpers na het stuklopen van de overnamegesprekken met het Belgische Bpost.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 451,79 punten. De MidKap ging vlak de handel uit op 669,20 punten. De beurs in Frankfurt eindigde 0,5 procent in de plus en de graadmeter in Parijs noteerde 0,3 procent hoger. Londen was gesloten voor een vrije dag. Wall Street hield maandag wegens Memorial Day eveneens de deuren dicht.

PostNL was met afstand de grootste stijger in de MidKap, met een winst van 3,5 procent. Zondagavond werd gemeld dat PostNL en Bpost geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over een samengaan. Vrijdag ging het aandeel al meer dan 5 procent omhoog, voordat de handel werd stilgelegd. Ook de handel in Bpost op de beurs in Brussel werd vrijdag opgeschort en maandag weer hervat. Bpost verloor 2,4 procent.