economie

Stralend beursdebuut voor Philips Lighting

Door ANP - 27 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Beleggers omarmen de verlichtingsdivisie van Philips, die sinds vrijdag zelfstandig genoteerd is aan de beurs in Amsterdam. De aandelen, die voor 20 euro per stuk zijn verkocht, stegen al direct bij het luiden van de openingsgong door topman Eric Rondolat 5 procent in waarde.

Het succesvolle beursdebuut onderstreept volgens Rondolat dat hij en zijn team beleggers een sterke ‘investment case’ hebben voorgelegd. Hij wees op de sterke balans en kasstroom en op de goede groeivooruitzichten voor de verlichtingsmarkt. Als zelfstandig bedrijf kan Philips Lighting daar nog beter van profiteren, verwacht hij.

Met name op de markt voor led-verlichting wordt het steeds drukker, en dreigt felle concurrentie de marges aan te tasten. Sommige analisten uitten recent hun zorgen daarover, maar Rondolat wuifde die weg. Volgens de topman loopt Philips Lighting nog altijd voorop waar het om innovatie gaat en beschikt het over een zeer sterk merk.