economie

Takata breidt terugroepactie airbags weer uit

Door ANP - 27 mei 2016

TOKIO (ANP/RTR) – Takata roept nog eens 12 miljoen auto’s met mogelijk defecte airbags terug in de Verenigde Staten en 7 miljoen in Japan. Daarmee komt de totale terugroepactie wereldwijd uit op bijna 70 miljoen auto’s.

Acht autofabrikanten maakten vrijdag bekend dat auto’s in de VS terug naar de garage moeten. Het gaat deze keer om problemen met airbags aan de passagierskant. Eerder betrof de terugroepacties andere airbags aan de voorzijde.

Het opblaasmechanisme van de airbags deugt niet. Het probleem zorgt ervoor dat airbags ontploffen en stukjes metaal en plastic door de auto worden gelanceerd. In verschillende landen zijn al dertien mensen omgekomen bij ongelukken die aan de defecte airbags zijn gekoppeld. Takata schatte de financiële impact in maart op omgerekend zo’n 21 miljard euro.