economie

Thomas Cook voelt gevolgen terreurdreiging

Door ANP - 19 mei 2016

LONDEN (ANP) – Thomas Cook ziet de vrees voor terrorisme terug in zijn boekingen. Het reisbedrijf krijgt aanzienlijk minder reserveringen voor reizen naar Turkije en heeft de afgelopen maanden ook de interesse in België als bestemming zien teruglopen.

Thomas Cook gaf donderdag aan dat de totale boekingen 5 procent achterlopen op het niveau van vorig jaar. Net als concurrenten probeert het Britse concern de tanende interesse in landen als Turkije en Tunesië te compenseren met het aanbod naar meer traditionele zomerbestemmingen als Spanje.

Reserveringen voor Spanje en ook de VS trokken stevig aan, maar niet voldoende om de terugloop in Turkije te compenseren. Turkije was vorig jaar nog de op een na belangrijkste bestemming voor Thomas Cook.

Het bedrijf gaf verder aan dat de aanslagen in Brussel in maart de afgelopen tijd tot veel annuleringen van reizen naar België hebben geleid. Daarnaast is de vraag naar die reizen fors gekrompen.