economie

‘Topman grootste bank Italië vertrekt’

Door ANP - 22 mei 2016

MILAAN (ANP) – De topman van de grootste bank van Italië UniCredit gaat deze week zijn vertrek aankondigen, onder druk van ontevreden aandeelhouders. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op gezag van ingewijden rond de kwestie.

Mogelijk wordt dinsdag al het vertrek bekendgemaakt van bestuursvoorzitter Federico Ghizzoni van UniCredit. Het bestuur van de bank gaat naar verluidt die dag een bijeenkomst houden over een opvolging van Ghizzoni. Hij heeft veel kritiek gekregen over de gang van zaken bij het financiële concern. UniCredit heeft onder meer te maken met een verzwakte kapitaalpositie en een daling van de aandelenkoers met 40 procent sinds begin dit jaar.

UniCredit is bezig met een reorganisatie waarbij onderdelen worden verkocht en duizenden banen verloren gaan.