economie

Topmannen Apple en Google in Amsterdam

Door ANP - 24 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De topmannen van de twee grootste bedrijven ter wereld zijn dinsdag in Amsterdam. Tim Cook (Apple) en Eric Schmidt (Alphabet, moederbedrijf van Google) spreken op een evenement voor startups in de Beurs van Berlage.

De ongeveer 1200 bezoekers van Startup Fest Europe hebben bedragen tot duizend euro neergeteld om zich te laten inspireren door de grootheden uit het bedrijfsleven. Voor dat bedrag krijgen ze nog meer grote namen te zien, want ook Uber-baas Travis Kalanick en AirBnB-directielid Nathan Blecharczyk komen langs. Het evenement wordt afgesloten door premier Mark Rutte.

Het evenement in Amsterdam is de aftrap van een landelijk festival van meer dan 28 onafhankelijk georganiseerde evenementen in heel Nederland voor startups. Het festival is een initiatief van het door Neelie Kroes geleide Startup Delta en staat onder voorzitterschap van prins Constantijn. Doel is om veelbelovende Nederlandse startups te koppelen aan investeerders.