economie

Total koopt Franse accufabriek

Door ANP - 09 mei 2016

PARIJS (ANP) – Het Franse energieconcern Total neemt voor 950 miljoen euro accufabrikant Saft over. Het oliebedrijf versterkt met de voorgenomen aankoop van het eveneens Franse bedrijf zijn ambities op het gebied van duurzame energie, zo meldden beide bedrijven maandag.

Saft maakt vooral accu’s voor de industrie, transport en defensie en behaalde vorig jaar een omzet van 760 miljoen euro. Total kampt met tegenwind door de lage olieprijs, maar presenteerde onlangs kwartaalcijfers die beter waren dan die van branchegenoten.

Het bod van Total biedt aandeelhouders van Saft een premie van ruim 38 procent boven de slotkoers van het bedrijf op vrijdag. De raad van commissarissen van Saft heeft een positief advies uitgegeven over de overname. De Franse toezichthouders moeten nog wel goedkeuring geven.