economie

Transavia biedt vluchten aan binnen Duitsland

Door ANP - 04 mei 2016

MNCHEN (ANP) – Transavia breidt zijn aanbod in München uit met binnenlandse vluchten van en naar Berlijn-Schönefeld. Dat maakte de budgetdochter van Air France-KLM woensdag bekend. De eerste vlucht is op 30 mei.

Transavia biedt sinds maart vluchten aan naar verscheidene Europese bestemmingen met München als vertrekpunt. De Zuid-Duitse stad is daarmee de eerste basis van de prijsvechter buiten de thuismarkten van moederconcern Air France-KLM, Frankrijk en Nederland.

De keuze viel op Duitsland omdat prijsvechters daar nog een relatief klein marktaandeel hebben. Goedkope vluchten tussen München en Berlijn zijn op dit moment zelfs helemaal niet beschikbaar, aldus directeur Mattijs ten Brink. Met twaalf retourvluchten per week naar de hoofdstad richt Transavia zich nadrukkelijk op zakelijke reizigers.