economie

Tweede jaar op rij verlies voor Blokker

Door ANP - 18 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Blokker Holding is vorig jaar dieper in de rode cijfers beland. Het recordverlies van 52 miljoen euro is toe te schrijven aan een daling van de winstmarges doordat de prijzen werden verlaagd en meer kortingen werden gegeven. Ook speelden hoge kosten van een reorganisatie en herstructurering bij onder meer de Blokker- en Xenos-zaken een rol.

De houdstermaatschappij waartoe ook Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit en Intertoys behoren, zette in 2014 voor het eerst in de geschiedenis van het familiebedrijf een verlies in de boeken, van 20 miljoen euro.

Dat de omzet slechts 1 procent daalde tot een kleine 2,1 miljard euro was volgens bestuursvoorzitter Casper Meijer positief. ,,De omzet in de huishoudmarkt daalde gemiddeld met 5 procent.”