economie

Volkswagen snijdt in bonussen personeel

Door ANP - 13 mei 2016

WOLFSBURG (ANP) – Volkswagen brengt de jaarlijkse bonussen voor circa 120.000 medewerkers met een bijna een derde terug. Dat maakte het concern vrijdagavond bekend, nadat er afgelopen tijd veel rumoer was ontstaan over beloningen bij de autobouwer. Het sjoemelsoftware-schandaal waar Volkswagen vorig jaar in verzeild raakte, heeft de onderneming diep in de rode cijfers doen belanden.

De werknemers die recht hebben op het extraatje krijgen over het jaar 2015 nu een bonus van 3950 euro. Over 2014 werd volgens zakenkrant The Financial Times per persoon nog 5900 euro uitgekeerd.

Afgelopen maand kreeg Volkswagen veel kritiek over zich heen toen bekend werd dat twaalf huidige en voormalige bestuurders bij elkaar recht hebben op 63,2 miljoen euro aan bonussen over vorig jaar. Investeerders riepen Volkswagen op zijn bonusbeleid radicaal te herzien. Ten aanzien van de bonussen voor de medewerkers zeiden de vakbonden recent nog dat ze of aan alle medewerkers uitbetaald moesten worden, of helemaal niet.