economie

‘VS doen weinig concessies in TTIP-overleg’

Door ANP - 06 mei 2016

BERLIJN (ANP) – De Verenigde Staten doen bijna geen enkele concessie in de onderhandelingen met Europa over het vrijhandelsverdrag TTIP. Dat meldden Duitse en Belgische media vrijdag. Die refereren daarbij aan een interview van de Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt met het weekblad Der Spiegel, dat zaterdag zal worden gepubliceerd.

Volgens Schmidt zullen de VS water bij de wijn moeten doen om tot een akkoord te komen. Hij benadrukt daarbij dat de Amerikanen zich hebben vergist door te denken dat concessies in de auto-industrie als lokkertje kunnen worden gebruikt.

,,We zullen onze hoge voedselveiligheidsnormen niet inruilen voor een Amerikaanse goedkeuring voor onze auto’s”, aldus de minister. ,,Het een heeft niets met het andere te maken. Een dergelijke koehandel zal niet gebeuren.”