economie

VW belooft verbetering winstgevendheid

Door ANP - 18 mei 2016

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) – Het door het dieselschandaal getroffen Volkswagen belooft zijn winstgevendheid te verbeteren en gaat het beloningsbeleid voor het hoogste management onder de loep nemen. Daarmee wil het Duitse autoconcern tegemoetkomen aan kritiek van aandeelhouders.

Financieel topman Frank Witter van Volkswagen verklaarde in een brief aan de activistische aandeelhouder TCI dat het bedrijf deze zomer met een nieuwe strategie en financiële doelstellingen naar buiten komt. Volgens Witter kan en moet Volkswagen het meest winstgevende autoconcern ter wereld zijn.

Verder is Volkswagen van mening dat het beloningsbeleid voor het topmanagement veranderd moet worden. Aandeelhouders hebben kritiek geuit op de hoge beloningen voor topbestuurders van het concern, ondanks het dieselschandaal, de zwakke beurskoers en miljardenverliezen.