economie

Wall Street blijft dicht bij huis

Door ANP - 13 mei 2016

NEW YORK (ANP) – Wall Street toonde vrijdag, zonder grote koersuitslagen, een overwegend lager beeld. Beleggers verwerken cijfers over de winkelverkopen, de bedrijfsvoorraden en het consumentenvertrouwen. Het sentiment voelde enige druk van de dalende olieprijs.

De Dow-Jonesindex stond tussentijds 0,3 procent lager op 17.673 punten. De S&P 500 ging 0,2 procent omlaag tot 2060 punten. Schermenbeurs Nasdaq stond vlak op 4738 punten.

Detailhandelaar J.C. Penney leverde 5,5 procent in. Het bedrijf wist met zijn kwartaalresultaten niet aan de verwachtingen te voldoen. In de voorbeurshandel ging J.C. Penney stevig onderuit. Voetbalclub Manchester United, die een beursnotering heeft in New York, zette over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een recordomzet in de boeken. Het aandeel zakte echter 3,9 procent.