economie

Wall Street licht lager

Door ANP - 13 mei 2016

NEW YORK (ANP) – Wall Street begon vrijdag licht lager aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers in New York verwerkten een stroom aan macro-economische data, waaronder meevallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. De daling van de olieprijs drukte het sentiment enigszins.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de min op 17.693 punten. De S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 2061 punten. Schermenbeurs Nasdaq toonde een vlak beeld, op 4737 punten.

Detailhandelaar J.C. Penney leverde 3,9 procent in. Het bedrijf wist met zijn kwartaalresultaten niet aan de verwachtingen te voldoen. In de voorbeurshandel ging J.C. Penney stevig onderuit. Voetbalclub Manchester United, die een beursnotering heeft in New York, zette over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een recordomzet in de boeken. Het aandeel zakte echter 1,8 procent.