economie

Wall Street opent lager

Door ANP - 18 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in de eerste handelsminuten licht in de min. Beleggers keken vooral uit naar de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, halverwege de sessie. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Fed.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 17.450 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2040 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte met 0,1 procent tot 4711 punten.

Winkelconcern Target ging meer dan 8 procent onderuit na tegenvallende kwartaalcijfers. De resultaten van doe-het-zelfketen Lowe’s waren juist beter dan verwacht. Het aandeel ging 3 procent omhoog. Kantoorinrichter Staples die ook met cijfers naar buiten kwam zakte 1 procent.