economie

Wall Street opent met verlies

Door ANP - 17 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York openden dinsdag in de min. Daarmee deed Wall Street een stapje terug na de flinke winsten op maandag. Beleggers verwerken onder meer nieuwe cijfers over de Amerikaanse inflatie, de woningmarkt en de industrie.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 17.637 punten. De brede S&P 500 daalde eveneens 0,4 procent tot 2059 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4761 punten.

Home Depot kwam voorbeurs met meevallende kwartaalcijfers naar buiten. De keten profiteert van de aantrekkende Amerikaanse woningmarkt waardoor consumenten meer geld spenderen aan klusjes in en rond het huis. Het aandeel daalde in de eerste handelsminuten echter 1,7 procent.

Verder zette Freeport-McMoran bij de opening de sterke koersstijging van maandag door, dankzij een hoger beleggingsadvies van zakenbank Jefferies. De mijnbouwer won 2,5 procent.