economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 24 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Beleggers op Wall Street hadden voorbeurs weinig richtinggevend nieuws voorhanden. Wel staan kort na de openingsbel cijfers over de Amerikaanse woningmarkt op de agenda.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten 0,7 procent in de plus op 17.619 punten. De S&P 500 steeg eveneens 0,7 procent, naar 2062 punten. Ook technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent vooruit, naar 4800 punten.

Best Buy kon niet delen in het positieve sentiment. De elektronicaketen leverde ruim 4 procent in na de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers. Vooral de vooruitzichten voor het lopende kwartaal konden analisten niet bekoren.

Ook techreus Apple (plus 0,9 procent) staat in de belangstelling. De iPhone-producent zou volgens Aziatische media de productie van zijn smartphones opvoeren, omdat de vraag naar de apparaten iets aantrekt. Mogelijk kunnen ook toeleveranciers profiteren, waaronder het Nederlandse NXP (plus 1,1 procent in de Nasdaq).