economie

‘Wall Street verwerkt cijferstroom’

Door ANP - 11 mei 2016

NEW YORK (AFN) – De aandelenbeurzen in New York openen de handelsdag naar verwachting met een klein verlies, na de stevige winsten een dag eerder. Vooral Staples en Office Depot weten de aandacht op zich gericht na het klappen van de fusie tussen de leveranciers van kantoorartikelen. Beleggers verwerken daarnaast een stroom aan bedrijfsresultaten.

In de voorbeurshandel zag Office Depot zijn beurswaarde met ruim een derde dalen. Ook de koers van Staples zakte in. Een Amerikaanse federale rechter zette woensdag een streep door de voorgenomen fusie. Die oordeelde daarmee in lijn met de Amerikaanse toezichthouder FTC, die eerder al bezwaren tegen een samensmelting uitsprak.

Ook Walt Disney weet de aandacht op zich gericht nadat het entertainmentbedrijf dinsdag nabeurs de boeken opende. De resultaten konden beleggers niet bekoren. Vooral de advertentie-inkomsten bij sportzender ESPN vielen tegen, evenals de daling van het aantal abonnees. Disney gaf verder aan te stoppen met zijn Infinity-activiteiten.

Fossil Group

Het aandeel van horlogemaker Fossil Group zal door beleggers vermoedelijk ook lager worden gezet. Het bedrijf sneed in zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Ook warenhuis Macy’s staat in de belangstelling. De winst van het concern viel iets hoger uit dan voorzien. Het tegenovergestelde gold echter voor de omzet die lager uitviel dan geraamd. Macy’s verlaagde zijn omzetverwachtingen voor het hele jaar.

Dow Jones

Electronic Arts blijft waarschijnlijk wel aan de goede kant van de score. De resultaten van de maker van videogames waren beter dan waar analisten door de bank genomen rekening mee hielden.

De Amerikaanse beursgraadmeters sloten dinsdag duidelijk in de plus. De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent hoger op 17.928,35 punten. De bredere S&P 500 won 1,3 procent tot 2084,39 punten. De twee indices beleefden daarmee de beste beursdag in bijna twee maanden tijd. Schermenbeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 4809,88 punten.