economie

Wall Street verwerkt woorden Yellen

Door ANP - 27 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York koersten vrijdag halverwege de sessie licht hoger. Beleggers verwerken de woorden van president Janet Yellen van de Federal Reserve, die momenteel een toespraak geeft. Uit haar woorden hopen ze meer duidelijk te kunnen maken over een mogelijke rentestap in juni.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 17.856 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond 0,3 procent in de plus op 2096 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 4927 punten.

Bij de bedrijven stond Valeant bijna 9 procent hoger. De farmaceut zou een gezamenlijk overnamebod van het Japanse Takeda Pharmaceutical en investeerder TPG Capital Management naast zich hebben neergelegd.

Machinemaker

Hijskranenmaker Terex kelderde bijna 18 procent. De Chinese zware machinemaker Zoomlion ziet na maanden onderhandelen af van een overname van zijn Amerikaanse branchegenoot.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent naar 49,33 dollar. Brentolie stond 0,4 lager procent op 49,38 dollar per vat. De euro was 1,1147 dollar waard, tegen 1,1136 dollar bij het slot van de Europese beurzen.