economie

WMF onder een dak met Moulinex en Krups

Door ANP - 23 mei 2016

LYON (ANP) – De Duitse fabrikant van keukengerei WMF komt in Franse handen. SEB, het moederbedrijf van Moulinex en Krups, heeft met de Amerikaanse eigenaar Kohlberg Kravis Roberts (KKR) overeenstemming bereikt over een overname voor zo’n 1,5 miljard euro.

WMF maakt onder meer hoogwaardig bestek, pannen, waterkokers en koffiezetapparaten. Het bedrijf, waarvan de wortels teruggaan tot 1853, werd vorig jaar door KKR van de beurs in Frankfurt gehaald. De investeerder had al sinds 2012 een controlerend belang. WMF is goed voor een jaaromzet van zo’n 1 miljard euro.

SEB was niet de enige gegadigde. Naar verluidt hadden ook het Italiaanse DeLonghi en het Zweedse Electrolux wel oren naar een overname. Daarnaast zouden enkele Chinese partijen interesse hebben getoond.