economie

Woninginrichter Maisons du Monde naar beurs

Door ANP - 16 mei 2016

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Franse woninginrichter Maisons du Monde gaat de sprong naar de aandelenmarkt maken. De verkoper van meubilair en decoratieve artikelen wil maximaal 440 miljoen euro ophalen met de beursgang in Parijs later deze maand.

De emissie zou Maisons du Monde waarderen op ongeveer 1 miljard euro. Het bedrijf is voor 90 procent in handen van de Amerikaanse investeerder Bain Capital. Maisons du Monde heeft 262 winkels in Europa, waarvan 193 in Frankrijk. Verder verkoopt het bedrijf in andere Europese landen, waaronder Nederland, via het internet.

Het geld dat met de aandelenverkoop wordt opgehaald, zal deels worden gebruikt voor het aflossen van schuld. Het wordt de eerste Franse beursgang dit jaar.