economie

13 gemeenten: noodweer is nationale ramp

Door ANP - 29 juni 2016

VENRAY (ANP) – Dertien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten willen dat de overheid het noodweer van vorige week beschouwt als nationale ramp. Zij hebben een brief van die strekking woensdag overhandigd aan staatssecretaris Martijn van Dam, die een bezoek brengt aan het getroffen gebied.

Zij noemen het noodweer van begin juni en ook dat van 23 en 24 juni ,,zeer extreem”. Burgers en agrarische ondernemers zijn zwaar getroffen, schrijven de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Venlo, Horst a/d Maas, Beesel, Leudal, Peel en Maas, Weert, Nederweert, Maasgouw en Roermond in de brief.

Zij vinden het ,,meer dan redelijk” dat de Wet tegemoetkoming van schade bij rampen in werking treedt. ,,Vanwege de omvang van de schade vrezen wij dat anders vele gezonde bedrijven in onze regio’s in financiële problemen komen en mogelijk bezwijken, met alle gevolgen van dien”, aldus de brief.