economie

ABN AMRO verwacht flinke groei woningverkopen

Door ANP - 29 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het aantal woningverkopen valt in 2016 fors hoger uit dan aanvankelijk gedacht. Het Economisch Bureau van ABN AMRO voorspelt dat dit jaar 15 procent meer huizen van eigenaar wisselen dan in 2015. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De economen gingen in maart nog uit van een toename van 10 procent. Voor 2017 verwacht ABN AMRO een verdere stijging van 5 procent. Volgens de bank hangt de groei samen met de lage hypotheekrente. Maar de doorstroming komt volgens de kenners ook op gang omdat steeds minder woningen ‘onder water’ staan.

Verder profiteren tweeverdieners van verruimde regels, waardoor velen van hen een hogere hypotheek kunnen krijgen. ,,Alle verwachtingen van het Economisch Bureau over de woningmarkt worden momenteel overtroffen”, aldus ABN AMRO.