economie

Adempauze op beurzen

Door ANP - 30 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag met een klein verlies aan de laatste handelsdag van juni begonnen. Daarmee lijken beleggers voor even een adempauze in te lassen na de achtbaanrit van de afgelopen dagen. Sinds het brexit-referendum gingen de koersen stevig omlaag waarna de graadmeters afgelopen dagen weer enig herstel lieten zien.

De AEX-index stond na een paar minuten handelen 0,3 procent lager op 428,94 punten. De MidKap noteerde vlak op 602,81 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten 0,3 tot 0,5 procent.

Vopak was bij de hoofdfondsen op het Damrak de sterkste stijger met een winst van 0,7 procent. ArcelorMittal sloot de rij en daalde 1 procent. Chipmachinemaker ASML won 0,2 procent nadat het een plek kreeg op de lijst ‘top pick’ onder Europese technologiefondsen bij Citi.