economie

AEX opent met winst

Door ANP - 22 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst begonnen. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Beleggers zijn in afwachting van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie, dat donderdag wordt gehouden. De vrees voor een brexit lijkt steeds minder, al is de uitkomst allerminst zeker.

De AEX stond kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 443,90 punten. De MidKap noteerde een plus van 0,8 procent op 640,61 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt lieten plussen zien van 0,4 tot 0,8 procent.

PostNL boekte bij de middelgrote fondsen een winst van 1 procent, nu kredietbeoordelaar Moody’s positiever is gestemd over de onderneming. Zo is PostNL er in 2015 volgens de firma financieel sterker voor komen te staan, met een gezonde kasstroom.

Air France-KLM won 1,8 procent. Volgens verscheidene Franse media zien de piloten van Air France af van een nieuwe staking, die voor de periode van 24 tot en met 27 juni was aangekondigd.