economie

Air France-KLM wijzigt beloning topman niet

Door ANP - 24 juni 2016

PARIJS (ANP) – De nieuwe topman van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, krijgt hetzelfde beloningspakket als zijn voorganger Alexandre de Juniac. Dat maakte de luchtvaartgroep vrijdag bekend. Janaillac begint zoals eerder aangekondigd op 4 juli aan zijn nieuwe baan. Hij is afkomstig van openbaarvervoerbedrijf Transdev.

De bestuursvoorzitter van Air France-KLM geniet een basissalaris van zes ton. Hij kan op papier nog eens datzelfde bedrag aan bonussen verdienen. Dan moet wel voldaan worden aan doelstellingen op het gebied van brutowinst, vrije kasstroom en niet-financiële zaken als klanttevredenheid, strategie en verdere integratie van luchtvaartmaatschappijen binnen de groep. De Juniac kwam in zijn jaren als topman nooit aan de maximale variabele beloning.