economie

Amerikaanse economie groeide nog iets sterker

Door ANP - 28 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal nog wat sterker gegroeid dan tot dusver werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe raming die de overheid dinsdag heeft gepubliceerd.

De rekenmeesters in Washington komen op basis van completere gegevens tot een groei van 1,1 procent op jaarbasis. In twee eerdere ramingen werd nog uitgegaan van een expansie van achtereenvolgens 0,5 en 0,8 procent. Een minpunt is wel dat de groei van de persoonlijke consumptie juist lager uitviel dan in de twee vorige schattingen.

Het nieuwe groeicijfer is iets sterker dan economen hadden voorzien, zij rekenden gemiddeld op 1 procent. Vergeleken met de laatste drie maanden van 2015 is evenwel nog altijd sprake van een verslechtering. Toen ging ’s werelds grootste economie nog met 1,4 procent op jaarbasis vooruit. Volgende week zit ook het tweede kwartaal er alweer op.