economie

Angst beleggers voor brexit neemt verder af

Door ANP - 21 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Europese beleggers lijken steeds minder bevreesd voor een Brits vertrek uit de Europese Unie. De koersen gingen dinsdag voor de derde handelsdag op rij omhoog, al waren de winsten lang niet zo spectaculair als een dag eerder.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 0,9 procent hoger op 440,39 punten. De MidKap kreeg er 0,1 procent bij en eindigde op 635,45 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs gingen de belangrijkste beursgraadmeters tussen de 0,4 en 0,6 procent hoger de handel uit.

Steeds meer toplieden uit het Europese bedrijfsleven waarschuwen voor grote nadelige gevolgen van een brexit voor de economie. Maar sinds zich in de peilingen voor het referendum van donderdag weer een nipte meerderheid lijkt af te tekenen voor een langer EU-lidmaatschap, nemen de zorgen bij beleggers zienderogen af.