economie

Apple Pay komt beschikbaar in webwinkels

Door ANP - 13 juni 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – De mobiele betaaldienst van Apple kan binnenkort ook gebruikt worden om aankopen in sommige webwinkels af te rekenen. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag bekend bij zijn jaarlijkse conferentie met softwareontwikkelaars.

Met de langverwachte stap gaat Apple Pay direct de strijd aan met bestaande betaaldiensten als PayPal. Voorwaarde is wel dat kopers gebruikmaken van Safari, de webbrowser van Apple zelf. Op de iPhone kan de koper zich identificeren met de vingerafdruk.

Apple liet ook weten dat Apple Pay verder wordt uitgerold in Europa. Tot dusver was Groot-Brittannië het enige Europese land waar de dienst voor contactloos betalen met de iPhone of Apple Watch beschikbaar was. Daar komen in eerste instantie Frankrijk en Zwitserland bij.

Het technologieconcern uit Cupertino maakte verder bekend dat ontwikkelaars aan de slag mogen met Siri. Tot dusver kon de spraakherkenningssoftware alleen gebruikt worden om de iPhone of iPad zelf opdrachten te geven. Straks kan die ook in andere apps worden toegepast.