economie

Aziatische beurzen weer hoger

Door ANP - 21 juni 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië lieten dinsdag wederom winsten zien. Het positieve sentiment zette daarmee voor de derde handelsdag op rij door. Een afgezwakte vrees voor een Brits vertrek uit de Europese Unie was daar mede de oorzaak van.

,,Het enige thema deze week is brexit en niets anders”, aldus een handelaar in Singapore. Hij wees er wel op dat, mochten de Britten kiezen voor een vertrek uit de Europese Unie, de impact in Azië beperkt zal zijn vergeleken met die Europa en de Verenigde Staten.

In Tokio profiteerden beleggers van een verzwakking van de Japanse yen. Dat zette bedrijven die sterk afhankelijk zijn van de uitvoer van hun producten in de plus. Opvallende winnaars waren automakers Nissan en Toyota, met winsten van respectievelijk 0,5 procent en 1,2 procent. Ook Sony dikte aan, met 2,4 procent. De Nikkei-index won 1,3 procent tot 16.169,11 punten.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 0,3 procent hoger en de Hang Seng in Hongkong klom 0,7 procent. In Seoul werd door de Kospi een winst geboekt van 0,1 procent en in Sydney stond een plus op de borden van 0,3 procent.