economie

Beurshandel in teken referendum brexit

Door ANP - 23 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurshandel in Europa is donderdag hoger begonnen. De handel wordt donderdag, maar zeker ook vrijdag, geheel overschaduwd door het referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Beleggers zullen voorzichtig blijven totdat er duidelijkheid is over de uitslag.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 444,13 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 640,36 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stonden tot 0,7 procent hoger.

Volgens peilingen is er een meerderheid voor het blijven van de Britten in de EU, al is de uitslag erg lastig te voorspellen. De vrees voor een brexit leidde eerder tot grote onrust op de aandelenmarkten, maar een wegebbende angst voor een Brits vertrek uit de EU zorgde deze week juist voor koersstijgingen.