economie

Beurzen Europa gaan verder omhoog

Door ANP - 29 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op het dinsdag ingezette herstel van de eerdere zware verliezen door de brexit. De beurshandel in Europa trekt zich op aan de hogere slotstanden in New York en Azië.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang een winst van 1,4 procent op 423,28 punten. De MidKap won 1,4 procent tot 597,52 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen werden winsten behaald tot 1,6 procent.

In de AEX was staalconcern ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van ruim 4 procent. Obligatiehouders van ArcelorMittal hebben verder voor ruim 576 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan de staalgigant. Het voornemen om de leningen vervroegd af te lossen werd twee weken geleden aangekondigd.

Brouwer Heineken (min 0,4 procent) was de enige daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen, na een adviesverlaging door HSBC.