economie

Beurzen in New York openen vlak

Door ANP - 22 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York openden woensdag dicht bij huis. Beleggers willen geen risico’s nemen in aanloop naar het Britse referendum van donderdag. Dan stemmen de Britten over hun lidmaatschap van de Europese Unie.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 17.862 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omhoog tot 2092 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde nagenoeg vlak op 4847 punten.

De laatste peilingen voor het Brexit-referendum wijzen op een meerderheid voor een verder verblijf van Groot-Brittannië in de EU. Maar de uitslag blijft moeilijk te voorspellen. Beleggers in New York kauwen woensdag ook nog na op de uitspraken van Fed-voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse parlement dinsdag. Ze waarschuwde opnieuw dat de vooruitzichten voor de economie onzeker zijn. Yellen spreekt woensdag opnieuw in het Congres.