economie

Beurzen in Verre Oosten verder omlaag

Door ANP - 14 juni 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen dinsdag verder omlaag. Naast het ‘Brexitspook’ speelde nervositeit over de naderende rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Bank of Japan de beurshandel parten. In Japan werd de stemming ook gedrukt door een verder aansterkende yen.

De Nikkei in Tokio sloot 1 procent lager op 15.859,00 punten. De hoofdgraadmeters in Sydney en Seoul verloren respectievelijk 2 procent en 0,4 procent. In China was het sentiment onder beleggers iets beter. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds nagenoeg vlak, de belangrijkste graadmeter in Shanghai steeg 0,1 procent.

De Fed komt woensdag met zijn rentebesluit. De verwachting is dat een renteverhoging in de Verenigde Staten, die normaal gesproken de koers van de dollar zou opdrijven, op zich laat wachten. Een dag later vergadert het bestuur van de Bank of Japan. Mogelijk neemt de centrale bank maatregelen om de recente opmars van de yen een halt toe te roepen.