economie

‘Boeing dichtbij grote 747-deal’

Door ANP - 20 juni 2016

CHICAGO (ANP) – Vliegtuigbouwer Boeing is volgens ingewijden dichtbij een grote deal die de productie van zijn bekende 747 Jumbo Jet weer een tijdje veilig kan stellen. De Amerikanen zijn in vergaande gesprekken met het grootste luchtvrachtbedrijf van Rusland over een bestelling van meer dan tien van de toestellen.

De 747 cargo-uitvoering is één van Boeings duurste vliegtuigen. De kist heeft niet alleen een karakteristiek kort bovendek, maar ook een grote deur in zijn neus om alle vracht naar binnen te rijden. Met deze deal met AirBridgeCargo Airlines en moederbedrijf Volga-Dnepr Group is mogelijk zo’n 4 miljard dollar gemoeid, zeggen de bronnen. Dat is omgerekend ruim 3,5 miljard euro.

Boeing maakt al 747s sinds 1970. Maar het concern heeft de productie van de ‘Queen of the Skies’ de laatste tijd al een paar keer moeten terugschroeven. Veel luchtvaartmaatschappijen bestellen tegenwoordig liever zuiniger kisten.