economie

‘Brexit kan goed uitpakken voor Euronext’

Door ANP - 23 juni 2016

PARIJS (ANP) – Hoewel Euronext hoopt dat Groot-Brittannië lid blijft van de Europese Unie, kan een vertrek wel kansen bieden voor het beursbedrijf. Dat heeft topman Stéphane Boujnah donderdag gezegd voor de Franse radio.

De Euronext-beurzen in Amsterdam en Parijs zouden volgens Boujnah goede kandidaten zijn om de centrale rol over te nemen die de beurs in Londen vervult in het financiële stelsel. Ook Dublin ziet hij overigens als een ,,interessant” alternatief. De beurs in de Ierse hoofdstad is geen eigendom van Euronext, maar van concurrent London Stock Exchange.

Ongeacht de afloop zal de uitslag van het referendum, die vrijdagochtend vroeg wordt verwacht, volgens Boujnah in ieder geval een einde maken aan de onzekerheid. De topman waarschuwde dat de beurshandel vrijdag tumultueus kan verlopen, met hoge volumes en wilde koersschommelingen.

Euronext liet vorige week al weten dat het voorbereid is op een beweeglijke handelsweek. Sinds maandag zijn op de beurzen van Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon standaardmaatregelen van kracht die bedoeld zijn om op zeer drukke dagen een ordentelijke en eerlijke handel te waarborgen. Die betreffen met name de handel in aandelen- en indexopties.