economie

Deutsche en Santander falen weer voor test

Door ANP - 29 juni 2016

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) – Deutsche Bank en Banco Santander zijn gezakt voor de recente stresstest van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Hun Amerikaanse onderdelen zijn volgens de Federal Reserve niet voldoende bestand tegen stevige economische tegenwind.

Voor het Spaanse Santander is het al de derde keer dat het een onvoldoende scoort, voor Deutsche Bank de tweede maal. Plannen van de financiële instellingen voor uitkeringen aan aandeelhouders konden wederom geen goedkeuring verkrijgen.

Dertig andere banken die aan de testen werden onderwerpen, kregen wel het vereiste fiat voor hun voorstellen wat betreft aandeleninkoop- en dividend. Op Morgan Stanley had de Fed overigens ook aanmerkingen. De zakenbank is slechts onder voorwaarden geslaagd voor de test en moet voor het eind van dit jaar nog met een aangepast plan komen.

De stresstesten zijn in de nasleep van de crisis van 2007-2009, die mede werd veroorzaakt door banken, ingesteld om herhalingen te voorkomen.