economie

‘Direct al financiële problemen door brexit’

Door ANP - 24 juni 2016

LONDEN (ANP) – Doordat het Britse pond plots fors in waarde is gekelderd, merken veel Britten direct al negatieve gevolgen van de brexit. Op internet meldden diverse Britse vakantiegangers dat ze opeens geen geld meer kunnen pinnen.

Reisorganisatie Thomas Cook is volgens Britse media tijdelijk gestopt met het verkopen van valuta via zijn website. Ook de webwinkel van de Britse kledingretailer ASOS kende vrijdag problemen. Er konden op een gegeven moment geen bestellingen meer worden geplaatst. Volgens ASOS komt dit door een technische storing, maar op Twitter werd direct druk gespeculeerd door mensen die denken dat het euvel is ontstaan door alle drukte rond de brexit.

Het Britse pond sterling daalde vrijdag naar het laagste niveau in meer dan dertig jaar. Daardoor is shoppen bij de Britten voor veel buitenlanders opeens extra voordelig geworden.