economie

EasyJet gaat gevolgen brexit voelen

Door ANP - 27 juni 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft haar verwachtingen naar beneden toe bijgesteld. De stem voor een brexit zal de resultaten dit jaar geen goed doen, zo gaf het bedrijf maandag aan. Daarnaast kampt de Britse prijsvechter met de gevolgen van de stakingen in Frankrijk en slecht weer.

Volgens easyJet zal de omzet per stoel, exclusief wisselkoerseffecten, in het derde kwartaal 8,6 procent lager uitvallen dan een jaar eerder. Eerder ging de onderneming nog uit van een daling met 7 procent.

De uitkomst van het Britse referendum zal volgens easyJet zorgen voor extra economische en onzekerheid waarbij ook consumenten niet goed weten waar ze aan toe zijn. Voor de tweede jaarhelft zal dit volgens easyJet een omzetdaling van minstens 4 tot 6 procent tot gevolg hebben.