economie

EU heeft geen bezwaar tegen hotelreus

Door ANP - 27 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie heeft maandag ingestemd met de overname van de hotelgroep Starwood Hotels door branchegenoot Marriott. Het voorgenomen samengaan van de Amerikaanse bedrijven, die samen de grootste hotelketen ter wereld vormen, levert volgens de commissie geen bezwaren op voor de concurrentiepositie op de hotelmarkt in Europa.

Starwood Hotels was inzet van een biedingenstrijd tussen Marriott en het Chinese Anbang, dat onder meer eigenaar is van de Nederlandse verzekeraar Vivat. Onder meer Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton op Schiphol vallen onder de Starwood-keten.

Samen met Marriott heeft Starwood zo’n 5100 hotels met 1,1 miljoen kamers in honderd verschillende landen. Bekende merken van Marriott zijn onder meer Ritz-Carlton en Renaissance.